// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Puk Elgård: Ellen – 100 år med lyst til livet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi

Puk Elgård: Ellen – 100 år med lyst til livet

Skrevet af den 12. april 2009 – 20:002 kommentarer

”Kridt skoene!” – hvis man har set tv-programmerne om Ellen i Pilehuset, kan man høre hendes stemme for sig. Ellen blev et kendt ansigt efter at have været med i ”Uventet besøg”, hvor hun, som 97 årig, besøgte sit barnebarn i det iskolde Alaska. Programmet var med Puk Elgård som vært, og det var her Puk ”faldt for” den lille Ellen med feansigtet. Senere har der været flere udsendelser om den gamle dame i Pilehuset og om hendes 100 års fødselsdag.

Puk Elgård bestemte sig sidste år for, at hendes første bog skulle handle om Ellen. Hun havde rørt noget i hende, efterladt et indtryk og en nysgerrighed efter at vide mere om denne 100 år gamle dame, der har oplevet 2 verdenskrige og rejst verden rundt.

Vi følger hendes arbejde med bogen, møderne og samtalerne med Ellen og hvordan hun bliver involveret i Ellens sidste tid. For Ellen døde, lige inden bogen var helt færdig og 3 uger inden sin 101 års fødselsdag. Ellens sidste tid er derfor beskrevet i bogen og runder på mange måder fortællingen af på en meget smuk måde.

Ellen har været igennem mange ting i sit lange liv – hun har oplevet store glæder, men også mange store sorger, Hun mistede sin mand og sit hjem, med alle sine ejendele i en forfærdelig brand, men kæmpede sig igennem sorgen og modgangen med sin ukuelige vilje og sit positive livssyn.

Den lille dame har rejst i hele verden og bliver til det sidste ved med, at besøge sønnen i USA, som hun gør hvert år og vennen Allan i Australien. Hendes store ønske er en tur ned af Nilen, ønsket går ikke i opfyldelse, men det er typisk Ellen at holde humøret højt, drømme og ønske.

Puk Elgård har mange fine samtaler med Ellen i det lille køkken i Pilehuset. De kommer langt omkring, fra Ellens barndom og opvækst, til ungdommen og ægteskab og børn. De diskuterer kvinder dengang og i dag, livet og døden.

Jeg blev meget grebet af historien om Ellen og da bogen var læst færdig havde jeg både grinet højt og fældet en tåre. Puk Elgård giver et smukt, sjovt og gribende billede af den gamle dame og hendes fantastiske liv.

Puk Elgård, Ellen – 100 år med lyst til livet, Lindhardt og Ringhof, 2009, 227 sider.