// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Min seje og sjove aktivitetsbog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Min seje og sjove aktivitetsbog

Skrevet af den 14. september 2012 – 07:27Ingen kommentarer

Min seje og sjove aktivitetsbog er titlen på en aktivitetsbog, der netop kommet på gaden. Den er tykkere end de fleste opgave/aktivitetsbøger og på 116 sider inkl. 12 sider med ildelugtende klistermærker. Dersom de fleste børn har nok af opgaver, når de er startet i skolen, og sjældent er så nemme at motivere for yderligere end de obligatoriske lektier, vil jeg tro at målgruppen er de yngre børn, hvorfor jeg har valgt at anmelde bogen med mit førskolebarn Johan på næsten 4 år.

Bogen har både styrker og svagheder. På minussiden er: De fleste ord og løsgående bogstaver er små, det er mere hensigtsmæssigt med store bogstaver, da det ofte er disse man lærer først ( altså T fremfor t). En del af opgaverne skal løses ved at man finder det rigtige klistermærke, som skal sættes fast. Det er svært for førskolebørn at sætte klistermærkerne på præcist, hvorfor perfektionisterne bliver frustrerede og lidt hidsige. Johan løste det dog nemt ved at bede mig om at sætte dem på efter det første uheldige forsøg. Opgaverne skal løses ved støtte fra en voksen, men sådan er det jo generelt med opgaver og bøger for børn i førskolealderen, så det er ikke ment som kritik men blot en konstatering.

På plussiden er: Opgaverne løses forholdsvis hurtigt, så barnet oplever, at det kan noget. Man er hurtig på vej til næste side og næste opgave, hvilket er vigtigt for at fastholde de unge opgaveløsere. Emnerne i bogen spænder over søde dyr, til dinosaurere og til seje biler og ting i rummet. Så der er noget for alle drenge. Der skal findes farver, tælles, staves, kombineres og pusles. Det er spændende for barnet med de forskelligartede opgaver og der er nok af dem til rigtig mange timer. Så efterårsregnen kan bare komme an!

Der findes også en aktivitetsbog til pigerne. Den spiller på ordene sød og sjov og er lyserød med glimmer. Den får bedsteveninden Victoria, sådan noget lyserødt glimmerstads er ikke noget for Johan.

Oversat af redaktør Lars Serritslev, Forlaget Globe, 2012, 350 klistermærker, 116 sider.