// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Francesca Simon: Rædsomme Rune tager hævn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Francesca Simon: Rædsomme Rune tager hævn

Skrevet af den 5. november 2012 – 07:08Ingen kommentarer

Det fremgår af det danske forlags hjemmeside, at Rædsomme Rune bøgerne er populære på skolebibliotekerne landet over og at børnene står i kø for at låne dem. Og det kan jeg godt forstå!

Bøgerne er rigtig gode. De er sjove, underholdende, skøre og man kan ikke undgå at komme til at blive begejstret for Rædsomme Rune og alle hans påfund. Han er fræk og snedig. Og han er uheldig og klodset. Men under alt det sjove gemmer sig en dreng, der føler sig misforstået, føler sig snydt og oplever at det altid er ham der får skæld ud. Så Rune er også med til at sætte ord og billeder på de svære følelser, som børn ind imellem oplever.

Den seneste bog i rækken er Rædsomme Rune tager hævn. Alle Rædsomme Rune bøger indeholder fire selvstændige historier. I dette ottende bind i rækken tager Rune med sin far på arbejde, han får hævn over sin lillebror, familien får en computer og Rune tager kampen op mod kantinedamen der i alt for lang tid har serveret klumpede klumper med klumper i. Når man tager kampen op mod kantinedamer er chilipulver et altafgørende våben og når man er med far på arbejde og chefens søn vil bestemme alt er fotokopier af drengenumser et vigtigt våben. Bogen lever helt op til de andre i rækken og kan sagtens anbefales.

På forlagets hjemmeside afslører de, at der kommer endnu to bøger om Rune og hans perfekte lillebror Peter i 2013. Indtil da må du enten læse bogbloggers anmeldelser af nogle af de andre Rædsomme Rune bøger eller du må jagt efter bøgerne selv.

Er du en frisk og fræk læser på 7-11 år eller kender du en, så er bøgerne et rigtigt godt bud på selvlæsning. Må heldigvis også bruges som højtlæsning!

Francesca Simon, Rædsomme Rune tager hævn, Forlaget Sohn, 96 sider, Illustreret af Tony Ross, Oversat af Jens Christiansen