// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Snejbjerg: Exo 2 + 3 Det hemmelige våben og Kampen om jorden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Snejbjerg: Exo 2 + 3 Det hemmelige våben og Kampen om jorden

Skrevet af den 5. september 2012 – 07:27Ingen kommentarer

Jorden er blevet angrebet! Ombord på jordens sidste rumskib er den sure Kaptajn Korben, en sej kvinde der er ansvarlig for at finde vej og hendes lige så seje søn Lucas.

Deres mission er at finde ud af hvem, der har angrebet jorden og at bekæmpe denne fjende. Rejsen er farlig, så man må være både modig og kvik. Heldigvis når man langt, når man samarbejder og når Lucas og den store robot Exo først ruller sig ud sker der ting og sager!

Min 8 årige medanmelder har selv læst bøgerne, som begge har lixtal 22. Han synes, at bøgerne er spændende og seje fordi de foregår ude i rummet. Han har ikke før læst bøger, hvor rummet er rammen om fortællingen, men var hurtigt fanget af det klassiske tema: de gode mod de onde. Og så synes han at det var meget sørgeligt, at nogle af vennerne dør i bind 3.

Forfatteren har både skrevet og illustreret bøgerne. Tekst og billeder spiller godt sammen, og styrken ligger på billedsiden, der er præget af farver og action, der fint får skabt en oplevelse af at fortællingen foregår i rummet. Teksten er trods lixtallet til tider lidt tung med ikke helt almindelige ord.

Alt i alt er bøgerne et godt bud på selvlæsning for action-glade drenge (og piger). Læs også Bogbloggers anmeldelse af den første bog i serien om Lucas, hans mor og EXO.

Peter Snejbjerg, Exo 2 + 3 Det hemmelige våben og Kampen om jorden, Forlaget Alvilda, 2012, Begge bøger hver 48 sider, Illustreret af forfatteren.