// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Moran: Hvor er Surikaterne?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Paul Moran: Hvor er Surikaterne?

Skrevet af den 16. september 2012 – 07:27Ingen kommentarer

Kan du huske manden i den rød-hvid stribede dragt med briller og en lille hat, som hed Holger og som man skulle finde i et mylder af tegninger? Eller kender du Flunkerne, som man også skal finde i et virvar af farver og tegninger? Hvis du kan lide den slags myldrebøger, vil du elske Hvor er
Surikaterne?

Surikater er bedst kendt i skikkelsen som Timon i Disneyfilmen Løvernes Konge. I bogen Hvor er Surikaterne? skal man finde en hel familie af surikater. En familie bestående af hele 10 surikater, som rejser jorden rundt. De er alle nævnt med navn i bogen, men det er ret svært at se forskel på dem. De rejser til karneval i Brasilien, på skiferie i Østrig og går på Den kinesiske mur i Kina. Bogen er meget detaljeret illustreret og det er ikke helt nem at finde surikaterne. Til tider er det kun et surikathoved, der dukker frem bag et skjul. Der er dog facitliste bagerst i bogen, hvis du synes at det er for svært.

Der er en smule tekst til hvert land, så læseren også får lidt viden med under legen. Selv uden at læse teksten er de fleste lande nemme at genkende med russiske løgkupler, Eiffeltårnet og Times Square. Så ud over at finde surikater, kan man lade barnet gætte på, hvor i verden man er og lade dem redegøre for, hvilke symboler de bruger i deres gæt.

Bogen er testet af på Mathias 6 år, som elsker sine Flunkerbøger og som meget hurtigt blev begejstret for jagten på surikaterne.

Paul Moran, Hvor er Surikaterne?, Forlaget Sohn, 48 sider, September 2012, Oversat af Jens Christiansen