// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inez van Loon: Skatespotting
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Inez van Loon: Skatespotting

Skrevet af den 16. august 2012 – 07:47Ingen kommentarer

Levi laver en tailslide på en marmorcurb, Joeb filmer, mens Kath og Kees holder udkig efter vagten. Snart bliver det deres tur til at sende deres boards flyvende ned over kontorbygningens marmorgelænder og de glemmer alt om vagten. Først da Joeb ser ham rødglødende på kameraets skærm skater de væk. De fire venner lever for at skate, men de bliver smidt væk alle steder. Klager til deres forældre hober sig op, det regner og de har ikke penge til at betale i byens indendørs skaterpark. Så tiden går med at stene skatervideoer, lige indtil de falder over et lukket savværk.

De fire bryder ind og bygger deres egne obstacles af efterladte brædder og fryder sig over, at de har deres helt egen skaterpark. Men de er ikke alene i de gamle savværk. Ved nattetide kommer en varevogn med slukkede lygter. Ud af vognen bærer to mænd lange sække, mens de taler om at skære arme og ben af. De fire er i vildrede. Hvis de går til politiet mister de deres skaterpark og hvis de tier stille lader de forbrydelser fortsætte.

Skatespotting er en bog, der har fuldstændigt styr på skaterkulturen. Den er spækket med navne på tricks, forhindringer og skaterstjerner. Man behøver dog ikke at være skater for at følge med, for betydningen giver ofte sig selv og er man helt i tvivl kan man bare slå op i ordlisten bag i bogen.

Historien er velfungerende, men teksten er ikke velskrevet. Så når historien går langsomt springer de fortællemæssige fejl i øjnene – forhåbentlig er de næste bøger i serien bedre skrevet.

Inez van Loon, Skatespotting, 236 sider, Turbine, 2012.