// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sommerlæsning til den historieinteresserede
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie

Sommerlæsning til den historieinteresserede

Skrevet af den 3. juli 2012 – 13:16Ingen kommentarer

Anna Reid: Leningrad – Tragedien om en by under belejring 1941-44
Belejringen af Leningrad er en blandt mange af de store tragedier under 2. Verdenskrig. Blokaden af byen varede i knap 900 dage, og det er den mest dræbende nogensinde. Trekvart million mennesker sultede ihjel fra blokadens start i september 1941 til januar 1944, hvor Nazityskland måtte opgive sit jerngreb om byen. Blot for at sætte tingene i perspektiv, er dødstallet 35 gange højere end under bombardementerne af London, og der døde fire gange så mange i Leningrad som i Nagasaki og Hiroshima tilsammen ved brugen af atombomber.

Klik her for at læse den fulde anmeldelse!

Ernst Jünger: I stålstormen
Ernst Jünger meldte sig som 19-årig frivilligt til den tyske hær og oplevede i de næste fire år 1. verdenskrigs rædsler på så nært hold, man overhovedet kan komme. Han var i skyttegravene, bombekraterne, kravlende gennem pigtråd og ansigt til ansigt med de franske og engelske soldater.

Da han i efteråret 1918 kom ud af krigen, var han såret 14 gange og udmærket med den højeste tyske orden, som kun ganske få havde modtog.

Klik her for at læse den fulde anmeldelse!

Jens Ole Christensen m.fl: Københavns Befæstning – til fædrelandets forsvar
Fra omkring år 1600 var København det danske riges administrative, økonomiske og politiske centrum, og burde forsvares som sådan. Så man kan sige, at det er her hovedstadens krigshistorie for alvor starter. Denne historie rummer dramatiske kampe og vellykkede forsvar bl.a. mod vores svenske naboer i det 17. århundrede. Men i starten af det 19. århundrede gik det helt galt. Britiske bomber regnede ned over byen, og befæstningen, der skulle parere stormangreb fra fodsoldater, var ikke til megen nytte.

Klik her for at læse den fulde anmeldelse!