// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sigurd Hartkorn Plaetner: Folk med begge ben på jorden hænger på træerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer

Sigurd Hartkorn Plaetner: Folk med begge ben på jorden hænger på træerne

Skrevet af den 21. juni 2012 – 16:04Ingen kommentarer

Sigurd Hartkorn Plaetner er en ung mand med meget på hjerte. Han har begået en bog, der handler om lidt af det hele, stort og småt; ”Folk med begge ben på jorden hænger på træerne”.

Her er dybe filosofiske, eksistentielle tanker over livet, dagbogsnotater, breve og fortællinger, der på en eller anden måde rammer noget i mig. Jeg har ellers ikke meget tilfælles med den kære Sigurd. Men jeg er vild med hans bog.

Den rummer skønne betragtninger og ligegyldigheder i lige præcis den mængde der gør, at det forbliver interessant. Jeg er også bange for Ballerup og BT på køkkenbordet, jeg ringer også (stadig) til mor for at få gode råd og jeg grinede højt, af det kapitel der hedder Sødladent spansk agterkastel. Lyder det indforstået?

Beklager – men bogen her er svær at sætte i en bås, den passer ikke rigtig ind nogen steder og det er det, der gør den helt rigtigt. Den trækker smil og tårer og giver anledning til eftertænksomhed, som i kapitlet: Øjeblikke og i den fine afsluttende historie: Året rundt. Og et toiletbesøg bliver ligesom aldrig det samme efter en nærlæsning af: WC.

En overraskende bog, der får lov til at ligge længe på mit natbord, for jeg smiler bare jeg ser forsiden. En bog der bare skal opleves, uden flere kommentarer.

Sigurd Hartkorn Plaetner, Folk med begge ben på jorden hænger på træerne, Muusmann´forlag, 2012