// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Katla og knøs bind 7, De levendes land
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Katla og knøs bind 7, De levendes land

Skrevet af den 26. september 2012 – 07:19Ingen kommentarer

Pigen Katla og drengen Knøs er afsted på en længere rejse. Faktisk er de nu på vej hjem for at advare Kong Hrolf om at sværdet Tyrfing er blevet stjålet. Sværdet kan nemlig slå kongen ihjel!

Med sig på rejsen har de skjoldmøen Hervør, som er en sej kvindelig kriger og Bjarke som er en bjørn. Det er betryggende at have en stærk bjørn med på rejsen, men det er virkelig upraktisk, at han er så træt så træt, fordi tiden nærmer sig, hvor han skal gå i hi.

I en snæver dal med stejle fjelde støder de på en flok fæle væsner. Der er både trolde, ulvesønner og en jætte med fire arme! Men inden de fæle væsner angriber, dukker gamle venner uventet op og sneen, der før forhindrede dem i at komme hurtigt frem, bliver nu brugt som våben. Senere på rejsen møder de Urda. Hun kan se alt hvad der sker i verden. Hos hende får de et glimt af fremtiden, og det går op for dem, at de må forhidre de onde magter i at få deres vilje.

Bøgerne om Katla og Knøs er både spændende, tid tider lidt uhyggelige og meget eventyragtige. Og så vinder det gode over det onde. Især rollespils- og ridderinteresserede drenge (og piger) vil finde bøgerne rigtig gode.

Vi venter spændte på det sidste bind i serien om Katla og Knøs. Med lidt held udkommer det i efterårsferien, hvor der er god tid til at fordybe sig med en god bog. Så hit med Lysets magt, som er titlen på den afsluttende bog.

Hvis du ikke allerede har læst bøgerne om Katla og Knøs kan du læse Bogbloggers anmeldelse af et par af bøgerne her og her.

Peter Gotthardt, Katla og knøs bind 7, De levendes land, Forlaget Alvilda, August 2012, 80 sider, Illustreret af Tommy Kinnerup, Lix 23