// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Elverdronningens børn, På liv og død
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Elverdronningens børn, På liv og død

Skrevet af den 9. august 2012 – 14:30Ingen kommentarer

På liv og død er det syvende bind af i alt 8 i serien om den lille flok elvere, som er havnet i en fjern og fremmed verden langt væk hjemmefra og som skal igennem en hel del udfordringer for at vende hjem.

“Følfod og hendes venner kom gående ad en smal sti. Klipperne rejste sig stejlt på begge sider. De var kommet sejlende af floden. Men undervejs kom der stadig flere skjulte sten i vandet. Til sidst var der så mange, at de blev nødt til at forlade båden og fortsætte til fods”.

Denne gang er møder vi Følfod, Brombær, Anemone og de andre små venner da de er ved at komme op af slås med en senet ældre herre. Det viser sig dog snart, at han er en ven. Han hedder Vind og han bliver træner for Følfod, som skal blive dygtig til at bruge et sværd. En kvalifikation som hun får brug for.

Bjerge revner, ild slynges op fra dybet, og farer lurer om næste hjørne. De modige små elvere må holde sammen og være seje!

Peter Gotthardt er god til at skabe en spændende fantasyfortælling for børn. Han beskriver fint klipper, huler og vandet, så man kan fornemme det eventyr elverne er en del af. Illustrationerne støtter fint op om teksten og samlet set er bogen et rigtigt godt bud på selvlæsning til fantasyfans på ca. 8-10 år. Læs også bogbloggers anmeldelse af bind 6 i samme serie.

Peter Gotthardt, Elverdronningens børn bind 7, På liv og død, Carlsens Stribede, Illustreret af Peter Snejbjerg og Magnus Værness, Fantasy, Juni 2012, lix 20, 67 sider.