// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anita Ganeri og Davis Chandler: Min første bog om fugle
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Anita Ganeri og Davis Chandler: Min første bog om fugle

Skrevet af den 6. juli 2012 – 08:39Ingen kommentarer

Da jeg flyttede fra lejlighed til rækkehus forærede min far mig en bog om fugle. Det var en af den slags gaver, jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle med. Den stod så pænt i bogreolen indtil vi for et års tid siden flyttede fra rækkehuset til et hus, hvor to af stuens vægge i fuld længde har vinduer ud til haven. Så gik det op for mig, hvad bogen var til! Det vrimler jo med fugle i danske haver og så blev bogen nyttig. Hvilke fugle er der i de danske haver? Hvad spiser de? Hvordan ser de ud?

Bogen jeg fik af min far står nu ikke længere klemt sammen med de andre bøger i reolen. Den ligger nu ved vinduet sammen med min søns nye bog Min første bog om fugle.

Min første bog om fugle er den tredje bog i en ny naturserie for børn udgivet hos TURBINE forlaget i samarbejde med Natur & Ungdom. Min første bog om smådyr og Min første bog om blomster er begge allerede er udkommet.

Teksten er skrevet med stor skrift og der er faktabokse på siderne, som gør bogen nem at læse. Der er ikke så mange oplysninger om den enkelte fugl, som i min fuglebog for voksne, til gengæld er den nemmere for børn at gå til. Der er illustrationer og tekst til 35 fugle, det er dog ikke dem alle du vil kunne finde i din egen have. Vil du se en lunde må du ud til havet og helst helt til Grønland.

Vidste du at en mursejler sover mens den flyver? Eller at lappedykkerens unger rider på ryggen af deres mor og far? Du kan få mere af den slags viden, hvis du læser Min første bog om fugle.

Anita Ganeri og Davis Chandler: Min første bog om fugle, Forlaget Turbine, Maj 2012, 50 sider.