// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christina Lund Sørensen: Ashins forår
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Historie, Samfund

Christina Lund Sørensen: Ashins forår

Skrevet af den 7. juni 2012 – 07:30Ingen kommentarer

Som at være der selv!

På mine utallige rejser i Burma siden 2008 har jeg tit tænkt på, hvordan jeg kunne fortælle om dette smukke land og de ukuelige mennesker, så folk virkelige forstod. Det er lykkedes journalisten Christina Lund Sørensen (CLS) med bogen Ashins Forår – der i dag udkommer på forlaget Turbine.

Bogen beskriver venskabet mellem den danske journalist og en midaldrende munk. Det er en fortælling, der på fineste vis uden at være belærende eller historielærer-agtig, bringer os igennem Burma nyeste historie og ser begivenhederne gennem munkens øjne. Bogens styrke er helt klar dens refleksion over tiden, systemet og forandringerne. Ved at lade munken Ashin være fortæller bliver kulturelle, sociale og økonomiske forhold beskrevet. Gennem Ashins familie får vi også et indblik i den dybe fattigdom og store gæstfrihed.

Burma er paradoksernes land og med denne fine stille fortælling, giver CLS os muligheden for at rejse til Burma uden at forlade stuen. Man kan mærke den ubarmhjertige sol, smage den oversøde 3-i-1 kaffe og mærke nakkehårene rejse sig, når det modige folk forventningsfuldt bevæger sig mod nye og forhåbentlig bedre tider.

CLS lægger ikke skjul på sin politiske overbevisning, så det er ikke en objektiv bog, men det skal den for den sags skyld heller ikke være. Det er et billede og et godt et. Det var meningen, at jeg skulle have hygget mig med bogen hele weekenden og ignorere bygerne og den hårde vind. Men bogen er absolut velskrevet og nem at læse – det kombineret med den gode historie – holdt den (kun) en aften og starten af en nat.

Måske er du Burma-nørd, måske historieinteresseret eller måske leder du bare efter en god bog til stranden, der også giver lærdom, så skal du have fat i Christinas Lund Sørensens nye bog: Ashins Forår.

Christina Lund Sørensen, Ashins forår, Turbine Forlag, Juni 2012, 190 sider.