// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby vasker en baby
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby vasker en baby

Skrevet af den 31. maj 2012 – 07:51Ingen kommentarer

Endelig er Villads fra Valby tilbage. Og denne gang i hele to bøger! Til gengæld er bøgerne kortere end de oprindelige højtlæsningsbøger om Villads – årsagen er at de aktuelle bøger er læs-selv-bøger, der er tiltænkt begynderlæserne. Bøgerne har derfor lavt lixtal (8 og 9).

I bogen Villads fra Valby er Villads alene i huset med lillesøster Emma. Far er i haven og mor er ude at handle. Villads og Emma bygger med klodser. Men så mister Emma interessen. For hun laver stort i bleen. Villads er en stor dreng, så han vil skifte Emma. Han har set mor gøre det, hvor svært kan det være? Men da Emma først har fået bleen af vil hun ikke ligge stille og så går der lort i den! Inden længe er Emma, Villads og gulvet smurt ind.

I bogen Villads fra Valby får et brev hører vi om den dag Villads kravler højt op i et træ og sidder fast. Det er nemt at kravle op. Men det er svært at komme ned.

Mange selvlæsningsbøger findes i hæftet udgave, men bøgerne om Villads er lavet i hard back, der får dem til at fremstå som en “rigtig bog”, hvilket nye læsere givetvis vil synes er lidt fedt. Bøgerne er illustreret på alle sider i klare farver og tegningerne understøtter fint teksten. Sætningerne er korte med kendte ord, der gør teksten let at læse og forstå.

Begge bøger er anmeldt i samarbejde med Tue (1. klasse) som har læst højt for lillebror (3½ år). De var enige om at Villads fra Valby vasker en baby var den sjoveste og det giver vist sig selv hvorfor. Det er så absolut nogle af de bedre selvlæsningsbøger (med en dreng i slutningen af 1. klasse har jeg immervæk været igennem mange). Årsagen er at forfatteren i et meget lettilgængeligt sprog formår at skrive en levende og spændende historie, der hurtigt fanger barnet og dets yngre søskende.

Du kan læse bogbloggers anmeldelse af Villads fra Valby i 0.V her.

Anne Sofie Hammer, Villads fra Valby vasker en baby og Villads fra Valby får et brev, Høst &Søn / Rosinante, Maj 2012, 32 sider pr. bog, Begge bøger er illustret af Dina Gellert.