// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søndag på Bogforum 2007
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ikke kategoriseret

Søndag på Bogforum 2007

Skrevet af den 18. november 2007 – 21:51Én kommentar

En årlig tradition for mig er helt sikkert Bogforum i Forum. Altid om søndagen, fordi det er lade-sig-gøreligt.

Styrken ved Bogforum er at det er så bredt og stort at alle kan finde én eller flere i programmet, som vil interessere dem. Her findes alt fra idialistiske forfattere, nørdede videnskabsmænd og jounalister i den gode sags tjeneste til barnelige tv-værter og alvorlige politikkere. Det gælder dog om at holde tungen lige i munden.

Først og fremmest skal der lægges en plan. Hvem SKAL man se? Hvem er man villig til at undvære? Hvornår skal man bruge tid på at finde mad? Og hvor skal den time, hvor man bare shopper rundt ligge? Hvis ikke man fastlægger alt dette – mere eller mindre bevidst – vil man i stedet for en berigelse tage hjem med en forvirrende oplevelse af at Danmark har alt for mange forlag, der tilsynesladende er unødvendige i deres detaljegrad.

Det er utroligt fedt at opleve hvor bredt det danske bogmarkede egentligt er. At gå lige fra Egmont, der kun udgiver tegneserier og børnebøger til Gyldendahl til forlage der tilbydder gud og hver mand at få trygt deres egen bog. Hvor ellers falder man over hele stande med bøger om dansk fauna eller geografiske optegnelser.

Jeg valgte i dag at fokusere på at nå ind på den store scene, da Peter Øvig Knudsen, som netop har udgivet toeren til Blekkingegadebanden. Noget der kræver overskud til at stille sig i kø en halv time i forvejen. Den store scene er aldrig nem at komme til. Interwiuvet var utroligt spændende. Peter Øvig Knudsen kom vidt og bredt og fik under vejs både fortalt om hans eget forholdt politiet, hans fortid i den venstreorienterede presse, venstrefløjens berøringsangst og fornægtelse af begivenhederne, samt trekantforholdet mellem Mossad, PFLP-sympatisørene og PET.

Jeg blev efterladt med et indtryk af, at han havde en meget nuanceret holdning til diverse aktørere, hvilket er meget naturligt, hans store arbejde med sagen, taget i betragtning. Men ingen tvivl om at han stadig hører til på venstrefløjen. Hans blik er nok mere nuanceret, end man er i stand til, hvis man ideologisk befinder sig langt fra kommunisterne.

Tidligere har Poetryslam stået højt på min prioriteringsliste, men i år kunne jeg ikke finde det på søndagens program. Måske er fænomenet blevet for populært, til at have brug for beskyttelsen af den store begivenhed. Måske er det ikke populært nok til at blive lukket ind i det gode selskab.

Vi ses, samme søndag, næste år.