// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Den døende dal
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Den døende dal

Skrevet af den 27. april 2012 – 09:54Ingen kommentarer

Den døende dal er det sjette bind i Peter Gotthardts selvlæsningsserie til de 8-10 årige læsere. Hovedpersonerne er de modige små elvere og deres venner: Elverne Følfod, Anemone og Brombær, ridder Slåen og den unge mand Morkel.

I Den døende dal befinder de sig langt hjemme fra elverlandet. De har rejst gennem skoven uden veje, de er blevet jagtet af blodtørstige jægere og de har brudt det blodige sværds forbandelse i Sorgens rige. Med andre ord – de gæve elvere og deres venner er vant til lidt af hvert.

I den døende dal er alt ved at visne og der er næsten ingen vand. Her møder de drengen Kæk og hans mor Brav, som begge er meget sultne. Brav fortæller om dengang dalen var grøn og frodig og hun er ulykkelig over at alt er ved at dø i den golde dal. Det viser sig, at regnen er tvungen væk ved hjælp af magi.

Pludselig lyder et voldsomt brøl og da de nærmer sig får de øje på en drage, der er lænket i en grotte. Mon dragen er farlig? Hvem har lænket den? Er der en forbindelse til den udeblevne regn? Hvis du gerne vil kende svaret må du snarest kaste dig over Den døende dal – læs gerne de første fem bøger i serien inden. Bøgerne er illustreret på ca. hver tredje side og tegningerne er flotte og klare i farverne.

Bøgerne fanger hurtigt den unge læsers interesse, der sker farlige ting og sager og de slutter altid der, hvor det bliver allermest spændende, så man bliver nød at nuppe den næste i rækken. Forfatteren har også skrevet 8 andre glimrende selvlæsningsbøger om Elverdronningens Riddere, hvor magi, mod, våben og venskab er kodeordene.

Peter Gotthardt, Den døende dal, Bind 6 i serien om Elverdronningens Børn, Carlsens Stribede, 73 sider, 2012, Lix 20.