// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gideon Samson: Super stakkel
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Gideon Samson: Super stakkel

Skrevet af den 8. maj 2012 – 08:45Ingen kommentarer

En teenagepige, en hospitalsseng og dem hun får på besøg. Røvsygt? Nej, langt fra! Historien om den dødsyge pige, hendes medlidende besøgende og tilbageblikkende til tiden før sygdommen, er velskrevet i en grad så siderne vender sig selv.

For Belle er rå tøs uden for meget selvmedlidenhed. I stedet lader hun det gå ud over andre, hun får sin medpatient til at græde, da hun fortæller han skal dø og at himlen ikke findes. Men da han rent faktisk dør, går der hul på hendes hårde skal og tårene løber. Tilbageblikkende kommer gradvist længere tilbage i tiden og bid for bid hører vi om forældrens skilsmisse og Belles vrede på faren der gik.

Super stakkel er en bog, der rammer lige i hjertekulen og det trækker tænder at holde øjnene tørre. Hvis Belle ikke havde haft verdens bedste bedstefar havde Super Stakkel ikke været til at bære, men det har hun heldigvis. Tak til Gideon Samson for at skrive en bog om så sværre emner og turde at lade den ende som han gør.

Forfatteren er født i 1985 i Holland og flere af hans ungdomsbøger har vundet litterære priser.

Gideon Samson, Super stakkel, Turbine, 2012, 140 sider.