// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Suzanne Ulrikka Pedersen: Spisegrisens balladedag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Suzanne Ulrikka Pedersen: Spisegrisens balladedag

Skrevet af den 1. marts 2012 – 07:31Ingen kommentarer

Spisegris elsker at spise. Han bor på Eva og Adams gård sammen med sin ven Æsel og en masse andre dyr. En morgen efter morgenmaden får Spisegris øje på en flot gul traktor og i begejstring kravler han op på traktoren og maser sin store krop ind i styrehuset. Ved en fejl får Spisegris traktoren til at køre og så er han afsted på eventyr! Heldigvis opdager Adam, hvad der er los og han sætter i løb efter Spisegris og traktor. Adam og Æsel må hjælpe hinanden for at få Spisegrisen fri fra traktoren inden Spisegris kan komme hjem til aftensmad og en lur.

Spisegrisens Balladedag er en sjov og sød historie til de yngste børn, der er tålmodige nok til tekst på siderne. Historien er tilpas fjollet til, at børnene underholdes. Der er for eksempel Adam, der løber med numsen bar, der er et ordentlig plask i en mudderpøl og der er prut og fis, og den slags appellerer hurtigt til små fnisende læsere.

Bogen er skrevet på rim og det er lidt af en kunst at holde børns interesse fanget, når man benytter den metode. Men her fungerer det! Billedsiden af bogen understøtter fint teksten, teksten er ikke for tung eller kompliceret og farvevalget er varmt og rart at se på.

Suzanne Ulrikka Pedersen: Spisegrisens balladedag, Turbine, 2012, 32 sider.