// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikkel Milsgaard: Alfred som sørøverkonge
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Mikkel Milsgaard: Alfred som sørøverkonge

Skrevet af den 28. marts 2012 – 07:57Ingen kommentarer

Tænk hvis alle børn havde en farfar som Alfred: En farfar der drikker kaffe, serverer saftevand og bygger sørøverskib af en papkasse. En farfar der laver pirathat af avispapir og tegner sørøverkort. En farfar der ikke skælder ud, når man er smurt ind i chokolade. Alfred er heldig, at han har sådan en farfar.

En dag er Alfred på besøg hos farfar. Alfred keder sig. Men heldigvis er farfar god til at få ideer og Alfred er frisk på at lege med. De får hurtigt bygget et sejt sørøverskib af en papkasse, et kosteskaft, en snor, paprør fra køkkenruller og flere andre ting, som de fleste hjem har i forvejen. Alfred som sørøverkonge inspirerer til at man selv går i gang med at lege og det er rimelig let at genskabe et sørøverskib fra bogen. Illustrationerne understøtter fint teksten og er søde og hyggelige.

Bogen fungerer fint som højtlæsning fra 3 års alderen og som selvlæsning fra omkring 8 år. Og selvom det sjældent er det samme en treårig og en otteårig interesserer sig for, lykkedes det alligevel af fange både store og små drenges opmærksomhed med Alfred som sørøverkonge – måske fordi der bor en sørøver i de fleste drenge.

God fornøjelse med både læsning og efterfølgende kreativ og fantasifuld leg!

Mikkel Milsgaard, Alfred som sørøverkonge, Illustreret af Tanja Eigendaal og Sidsel Brix, Turbine, Marts 2012, 36 sider.