// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Silja Bødker: Dødens ventesal
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Silja Bødker: Dødens ventesal

Skrevet af den 8. februar 2012 – 07:12Ingen kommentarer

Til sidst bliver det hele for meget. Sofie flygter fra den nye skole og den ondskabsfulde Stine. Hendes gamle kæreste Frederik må hjælpe, men han vil ikke kendes ved hende. Fortvivlet spiser hun en hel pakke piller. Sofie synker sammen i et mørkt hjørne, mens der er fest omkring hende.

Pludslig er hun et andet sted, et sted mellem liv og død. Her genoplever hun tiden siden hendes far døde og hun møder en række skræmmende spøgelser. Heldigvis møder hun også Jespers sjæl og forelsker sig. Hans krop ligger i koma, Sofie vil ikke længere dø – men kan hun komme tilbage til livet?

Sofie bliver mobbet, hendes far er død, hun har mistet sin kæreste og venner, da hun flyttede skole. Mobning gør ondt, også på læseren, så man bliver ikke overrasket da Sofie vælger at spise piller.

Silja Bødker kan skrive – her er ingen småfejl og den actionfyldte handling river læseren med.

Bogens store styrke er, at Silja Bødker er velbevandret indenfor både det fantastiske og det socialrealistiske. Hun kan få begge elementer til at spille sammen, hvilket gør at bogen ikke bare kan bære skiftet mellem genrer, men også får dem til at smelte sammen.

Bogen er ubehageligt velskrevet, med masser af overnaturlige elementer, der hæver den over det socialrealistiske og gør den til en spooky ghoststory.

Silja Bødker. Dødens ventesal. 288 sider. Forlaget Facet. Februar 2012.