// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louis Jensen: Kejserinden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Louis Jensen: Kejserinden

Skrevet af den 18. januar 2012 – 16:42Ingen kommentarer

”Projektilerne pløjede hånden op”. Action, blod og vold fylder ikke ret meget i Louis Jensens lille roman – men når det kommer er det ret barskt. ”Kejserinden” er en historie om en dreng, der sejler verden rundt på maven af en 30 meter lang kvinde. Hvis du synes, at det lyder sært, kan du tage det helt roligt. For det ER sært!

Drengen bor i et hus under en motorvej, hans mor er væk og faren er hele tiden ude i verden og sælge ost. En dag sniger han sig op på motorvejen og kigger på biler fra sin plads i nødsporet – lige indtil en stor lastbil svinger ind til siden og tager drengen med. Den kvindelige chauffør er ikke sådan en, man siger nej til – heller ikke da hun sætter ham op i lasbilens trailer, hvor drengen ser kæmpekvinden for første gang. Drengens uro bliver ikke mindre, da han først får besked på at give kvinden sit hjerte, for derefter at blive smidt i havet med hende.

Hun er en underlig en, man ved ikke om hun kan tænke eller ej, men hun svømmer afsted med drengen på sin mave og beskytter ham mod alt fra uvejr til vrede geværskydende mænd i helikoptere. Undervejs lærer drengen et og andet om kæmpekvinden, som han kalder kejserinden, om sig selv og om en række mærkelige mennesker.

Kejserinden er en sær historie, som skal læses, når man er i sært humør. Men så får man også en særdeles særlig oplevelse.

Kejserinden. Louis Jensen. Replikant. 136 sider. 2011.