// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Heinz Janisch: Broen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Heinz Janisch: Broen

Skrevet af den 9. januar 2012 – 07:14Ingen kommentarer

Broen handler om den dag en vældig bjørn møder en kæmpe på en lille smal bro højt over en flod. Ingen af dem vil gå tilbage eller flytte sig for den anden. Midt på broen står de og stirrer ondt på hinanden og forventer begge, at den anden part vender om.

Da broen begynder at knage er de klar over, at de må finde en løsning. De er enige om, at de ikke kan blive ved med at stå på broen. Til sidste enes de om en løsning, hvor de krammer hinanden, mens de med små skridt drejer rundt, sådan at de får byttet plads og begge kan komme videre.

Den fine og vigtige pointe er selvfølgelig, at hvis de ikke bliver enige og samarbejder vil de begge styrte i floden. Bjørnen og kæmpen vælger den fornuftige løsning at samarbejde og når begge sikkert i land. Og ender sågar med venligt at vinke farvel til hinanden.

Sproget er enkelt og bogen er hurtig læst. Bogen er lidt dystert illustreret med meget få farver, til gengæld kan jeg godt lide detaljerne med tekster fra udenlandske aviser, gamle landkort og ternet papir der er indsat i tegningerne. Det da også illustrationerne og det skiftende perspektiv i dem som i høj grad med til at hæve den lille fortælling.

Samlet set er det en af den slags bøger, man napper med hjem fra biblioteket, læser en enkelt gang med sit barn, og som man synes har en fin pointe, men som man også pænt afleverer tilbage igen.

Heinz Janisch, Broen, Forlaget Turbine, Januar 2012, 28 sider, På dansk ved Gry Kappel Jensen, Illustreret af Helga Bansch.