// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alan Emmins: Tyggegummieventyr, Rød i Rom
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Alan Emmins: Tyggegummieventyr, Rød i Rom

Skrevet af den 12. februar 2012 – 09:19Ingen kommentarer

Tyggegummieventyr – Rød i Rom er en sød og sympatisk historie om det røde tyggegummi, som hellere vil være noget andet end et tyggegummi. Men som selvfølgelig ender med at blive rigtig glad for netop at være et tyggegummi. Pointen med bogen er fin. Vi mennesker skal have fokus på det vi kan og er gode til og ikke stræbe efter at være noget, som vi alligevel ikke er.

I børnebogen møder vi Rød, som ikke har lyst til at være et tyggegummi. Rød er i Rom (jeg ved ikke helt hvorfor det lige er Rom, men i det mindste rimer det), og her ser han de fine peperonier på en pizza. Han hopper op på den varme pizza, da han også vil være et stykke peperoni. Men det opdager de andre peperonier, der griner af ham. Rød må videre og han møder nogle flotte røde tomater i en skål salat. Men ak, han er jo heller ikke en tomat og opholdet i salaten bliver kort. Heldigvis møder han en flok jordbær, og et af disse jordbær er en ældre herre med stok. Det kloge ældre jordbær fortæller Rød, at der er en lille pige, der fejrer fødselsdag og som godt kan lide tyggegummi. Og så går det endelig op for Rød at han er noget særligt. Nemlig et tyggegummi!

Ulempen ved at lade et tyggegummi have hovedrollen i fortællingen er, at det flytter fokus fra selve pointen med historien. Jeg har læst bogen for to børn på henholdsvis 3 år og 7 år og jeg måtte forklare pointen for dem efter endt læsning. For dem handlede bogen blot om et tyggegummi, der mødte peperonier, tomater og jordbær. Noget af det der gør en børnebog god er, at den ikke behøver at blive oversat for barnet af den voksne. En god børnebog behøver ikke at blive forklaret, men kan danne udgangspunkt for umiddelbar samtale. Men det lykkedes desværre ikke med denne ellers sympatiske historie.

I samme serie er bøgerne Blå i en båd og Grøn i haven også udkommet.

Alan Emmins, Tyggegummieventyr, Rød i Rom, Happy Ink Publishing, Illustrationer af Morten Fogde Christensen, November 2011, Alder 4-8 år, 25 sider.