// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Farshad Kholghi: Tre gange dagligt mod depression
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Livsstil

Farshad Kholghi: Tre gange dagligt mod depression

Skrevet af den 31. december 2011 – 12:38Ingen kommentarer

Farshad Kholghi er en mand med mange talenter. Han har medvirket i film, markeret sig som Islam-kritisk debattør i JyllandsPosten, er flittig foredragsholder, og så kan han noget med damer. Det står lysende klart efter at have læst Tre gange dagligt mod depression, hvor han nedlægger og bliver nedlagt på stribe.

Der er hotelreceptionisten, som sniger sig ind på hans værelse om natten. Der er den venstreorienterede aktivist, som simpelthen bare må prøve en højreorienteret JyllandsPost-skribent, og der er den tændte muslimske pige med det røde tørklæde om hovedet. Den ene overfantastiske kvinde afløser den anden, så man helt mister pusten.

Der er dog også andet end heftig elskov i bogen. Lidt mandlig angst, drømme om lykke, strøtanker om religion og ensomhed i de mange bekendelser om livet som kendis, der ikke helt har styr på tilværelsen.

Bogen starter meget flot ud med en fortælling, hvor Naser Khader ufrivilligt kommer i centrum. Det er hylende morsomt og underholdende, men desværre også bogens absolutte højdepunkt. Den første fortælling skruer læserens forventninger godt i vejret, men desværre har resten ikke lige så høj underholdningsværdi. Og til sidst bliver det for meget. Her og der skrider grænserne mellem fiktion og fakta, men man skal altså forstå, at Kholghi kan vælge på alle hylder i butikken, hvor underskønne, smukke og spændende kvinder faldbydes. Vi skal lige have historien om endnu en erobring. Og lige en til. Ærgerligt for Kholghi kan skrive så det synger, men her mister han grebet.

Farshad Kholghi, Tre gange dagligt mod depression, Forlaget Radius, 239 sider, 2011